• Gewoon zijn is niet moeilijk voor de doorsnee mens .... maar gewoon zijn is een kunst
IBvA logo
Mensen die ik graag inzet vanuit hun specialiteit:

Monique,  interieurstyliste
Monique heeft jarenlang gewerkt in zorg en onderwijs. Omdat ze merkte hoe groot de impact van de omge- ving is, op gedrag en welbevinden van de kinderen met wie ze werkte, heeft ze zich bekwaamd in alle aspecten van interieurstyling. Ze richt ruimtes zo in dat de zintui- gen niet overprikkeld worden, dat over alle details is nagedacht of ze funtioneel en duidelijk zijn.

Robbert. ervaringsdeskundige. Robbert's sterke punt is dat hij met zoveel humor naar zijn eigen autisme kan kijken, zonder zijn last 'weg te lachen'. Als iemand net de diagnose heeft zet ik Robbert graag in om de eerste schok te 'dempen. Robbert heeft veel ervaring met wat mis kan gaan bij het studeren. Terugkijkend naar zijn eigen fouten en naar de duidelijk- heid die hij altijd gemist heeft kan hij bijzonder goed adviseren bij schoolkeuze en iemand voorbereiden op de overstap naar studeren en het studentenleven.
Robbert geeft daarnaast studiebegeleiding en bijles aan jongeren met autisme, speciaal op het gebied van taal, geschiedenis en exacte vakken.
 
Marjo. ervaringsdeskundige.
Marjo kan goed ordenen en opruimen. Ze is heeft een warme open uitstraling die maakt dat mensen haar snel durven vertrouwen. Marjo wil zich graag inzetten voor mensen die thuis zo verzuipen in de chaos dat ze zelfs geen hulp meer durven toelaten uit schaamte.
Marjo is ook erg creatief. Ze kan individuele dagbeste- ding bieden aan mensen die rustige activiteiten willen ondernemen. Voor jonge meiden met autisme is ze echt een voorbeeld, door de manier waarop ze opkomt voor wat ze nodig heeft en toch vecht om oplossingen te vinden voor ze niet kan.

Marije. autismespecialist en ervaringsdeskundige.
Marije is professioneel begeleider en autismespecialist. Ze kan alles bieden wat hulpverlening biedt en beter, maar na haar burnout kan ze geen vaste verplichtingen meer aangaan. Incidenteel inspringen in een vastgelopen werk- of hulpverleningssituatie, de eerste aanzet geven tot verduidelijking bij een gezin wat net de diagnose heeft of mensen voorlichten over autisme kan ze als geen ander. Ze heeft daarbij haar voorwaarden, wat goed is, omdat het empowerend werkt als je ziet dat het mág. Dat je oprecht kunt zeggen: ik kan dit veel beter dan anderen, maar ik kan het alleen maar zó.
es meer>>